С Gush “Юли без пластмаса” започна с подготовка от юни 2024-та

юли без пластмаса

Световна кампания “Юли без пластмаса” (Plastic Free July) е глобално движение, което насърчава хората да намалят употребата на пластмаса за еднократна употреба през месец юли, като част от по-широка стратегия за намаляване на пластмасовите отпадъци и опазване на околната среда.

Инициативата започва в Западна Австралия през 2011 г., стартирана от организацията Plastic Free Foundation. Тя бързо се разпространява по целия свят и се превръща в значимо глобално движение. Ребека Принс-Руиз, основателката на Plastic Free Foundation, е основният двигател зад инициативата. Нейната цел е да вдъхнови хората да намалят използването на пластмаса в ежедневието си.

Ключови цели на инициатива са:

Намаляване на пластмасовите отпадъци: Основната цел на “Юли без пластмаса” е да намали количеството пластмаса за еднократна употреба, която завършва в депата за отпадъци, океаните и природата.

Повишаване на осведомеността: Кампанията има за цел да повиши осведомеността за вредите, които пластмасата за еднократна употреба причинява на околната среда и здравето на хората.
Промяна на навиците: Инициативата насърчава хората да приемат устойчиви практики, правейки малки промени в ежедневието си с голямо въздействие за всички в природата.

Как да се присъедините?

Предизвикателство е да се ангажирате да избягвате до минимум употребата на пластмасови продукти за еднократна употреба през месец юли.
Това може да включва:

*избягване на пластмаса за еднократна употреба – бутилки, чаши, сламки, торбички, опаковки и други.

*да избягвате да пазарувате или намалите избора на продукти в пластмасови опаковки.

*изцяло да се откажеш от пластмаса за еднократна употреба за ден, седмица, месец или повече.

*собствениците на бизнес, ръководителите на неправителствени организация, училища, детски градини или др. да се ангажират да заменят пластмасата за еднократна употреба с алтернатива за многократна.

Gush подкрепя кампания “Юли без пластмаса” с продукти алтернатива на пластмасови съдове за еднократна употреба, за които предоставя преференциални цени по време на кампанията.

Може да се възползвате от големите намаления за продукти от категория „Без опаковка“, да допълните или подмените съдове за живот без опаковка, а защо не и да изненадате приятел с такъв продукт, запознавайки го с ползите от това.

„Юли без пластмаса“ е покана! Покана да направим крачка напред към по-добро качество на живот за всички в Природата! Присъединете се!

Повечето от нашите клиенти и последователи вече са организирали живот без опаковка за себе си и семействата си. Споделянето на съвети и примери от ежедневието Ви биха били безценна подкрепа за тези, които стартират сега.